Tradycyjny sos, znany wszystkim pasjonatom kuchni od stuleci. Chociaż już czasach rzymskich jego baza funkcjonowała jako dodatek do potraw, to sosem vinaigrette został nazwany i opisany we Francji w XIX wieku i jest dziś serwowany do wielu dań.
Vinaigrette
tradycyjny
Wyrazisty i bogaty
w smaku
Można nim wzbogacić smak sałatek bo jest wyrazisty i bogaty w smaku ze względu na naturalne składniki. Przygotowywany na bazie oliwy z oliwek, zdrowego i delikatnego oleju słonecznikowego oraz dwóch octów: z białego wina i balsamicznego. Jego składniki łączą się doskonale dzięki musztardzie, która wzbogaca jego smak o ostrzejsze nuty gorczycy wsparte świeżo mielonym przed każdym mieszaniem czarnym pieprzem najwyższej jakości.
Łagodność i paleta słodyczy to zasługa miodów wielokwiatowych
jakie w sosie POLKA przełamują się z solą kamienną wydobywaną z głębokich pokładów polskiej kopalni soli.
Nasz sos vinaigrette to nie tylko dodatek do sałatek, ale znakomity kompan np. buraczków ćwikłowych które po ugotowaniu i pokrojeniu w plastry polane sosem vinaigrette POLKA są daniem samym w sobie.