Sosy POLKA Mastalerz są przygotowywane tak jak zrobiłby to mistrz kuchni, według tradycyjnych receptur na zimno, aby nie tracić w procesie produkcji dobroczynnego składu pochodzącego z natury.
Wykorzystujemy to co najcenniejsze:
- sól kamienną niejodowaną z mikroelementami pochodzącymi z przed milionów lat, a wydobywaną w polskiej Kłodawie, czyli z najgłębszych pokładów kopalni soli w Europie.
- słodycz naturalnego miodu pszczelego
- delikatność wysokiej jakości olejów i oliwy z oliwek
- naturalną kwasowość octu z polskich jabłek i białego wina
- smak soku malinowego z dojrzewających w słońcu malin
- zapach przypraw jakie dobieramy staranie do naszych receptur

Finalnie nasz sos jest smaczny, zdrowy i bezglutenowy.
Kiedy szukasz inspiracji jaką sałatkę dziś przyrządzić, aby czuć się lekko i dbać o swoje zdrowie, zerknij na nasze podpowiedzi w sekcji Przepisy.