Naturalny smak dla pokoleń

- to nasza dewiza.

Czerpiemy z tradycji i sprawdzonych wzorców,

wyselekcjonowanych surowców, z których powstają produkty złożone wyłącznie z naturalnych składników. W naszej rodzinnej firmie korzystamy z doświadczenia już trzeciego pokolenia, aby smak jaki Państwu oferujemy pamiętał dziadka, czerpał z doświadczenia matki i łączył z innowacyjnością córek.
Dzięki temu nasze sosy są wyraziste, a fakt że wkładamy w ich przygotowanie wiele troski o najwyższą jakość i pasję dobrego smaku, pozwala nam oferować zdrowe produkty, po które chętnie sięgacie.

Najlepsze wzorce w nowoczesnym wydaniu

Nowoczesny zakład produkcyjny to gwarancja powtarzalności smaku, jakości i higieny produkcji, która pozwala na produkcję bez jakichkolwiek konserwantów czy dodatków funkcjonalnych.

Czytajmy etykiety! Wielu producentów umieszcza na produkcie znak „Bez konserwantów” jednocześnie dodając zagęszczacze i inne dodatki funkcjonalne  poprawiające strukturę czy kolor produktu. Dla przykładu zastępowanie przez nich cukru sukralozą (Nazwa wg IUPAC1,6-Dichloro-1,6-dideoxy-β-D-fructofuranosyl-4-chloro-4-deoxy-α-D-galactopyranoside) bo jest 400 razy słodsza od cukru czy innych naturalnych składników chemicznymi odpowiednikami jest zaprzeczeniem tego w co wierzymy w produkcji naturalnej i zdrowej żywności.

Zielona pieczęć POLKA

„wyłącznie z naturalnych składników” jest gwarancją, że smak i kolor malinowy naszego sosu pochodzi z dojrzałych malin, kwaśność z octu z wina białego, delikatność z oliwy z oliwek, a olej ze słonecznika.

Miód pszczeli i cukier, wolimy od sztucznych słodzików, bo tak już mamy, że nawet jak solimy to wyłącznie solą kamienną, której mikroelementowy skład i czystość wydobyto sprzed milionów lat.

Zachowujemy przy tym to co najlepsze w procesie produkcji,

troskę o smak, jakość i upór dążenia do celu, typowy dla polskiej marki opartej o prawdziwe wartości. W naszej rodzinie tradycja wytwarzania doskonałej żywności liczy blisko 50 lat, a kolejne pokolenia kontynuują rozwój polskiego przetwórstwa.
Trafiając z przekazem naszej marki do milionów Polaków na całym świecie, jak też do innych klientów świadomych jakości polskiej żywności z dumą podkreślamy, że smak i jakość biorą się nie tylko z doskonałych polskich surowców, ale również wielowiekowej kultury kulinarnej czerpiącej z tego co w niej naturalnie najlepsze.

Prostota i kunszt polskiej kuchni

Nasi dziadkowie produkowali doskonałe przetwory czerpiąc z regionalnych receptur swoich rodziców, doskonałych warzyw i owoców oraz pasji do dobrego smaku. Mimo przeciwności uparcie dążyli do celu. Dziś kolejne pokolenia czerpią z uporu i doświadczeń, aby ciężką codzienną pracą tworzyć nowe, lepsze smaki w oparciu wiedzę kulinarną z całego świata.

 

Dziś dzielimy się z Państwem naszą pasją dobrego smaku.

Nasz cel to patrzeć na produkty żywnościowe nowocześnie,

w zgodzie z najsurowszymi wymogami, jednocześnie zachowując smaki, wspomnienia i tradycje, które po prostu mamy obowiązek zachować w produkcie stworzonym wyłącznie z naturalnych składników.

Polskie produkty są doskonałą bazą do tworzenia wyjątkowych kompozycji smaków wg receptur z całego świata, a zrozumienie i czerpanie z kultury kulinarnej innych narodów pozwala promować najlepszą polską żywność niezależnie od miejsca na ziemi.

Smacznego!