O nas
POLKA Mastalerz 1974 to marka rodzinna, która wyrosła z tradycji, wiary w wartości i poszukiwania wyjątkowego smaku opartego o naturalne składniki.
Naturalny smak dla pokoleń – to nasza dewiza.
Nasze produkty powstają z naturalnych składników, gdyż tylko taka żywność daje gwarancję prawdziwego smaku i dostarczania organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Od wieków wszystko co pochodzi z natury jest lepsze niż sztuczne zamienniki, dlatego naszą wizytówką jest naturalny skład i wynikający z tego wyśmienity smak.
Pod marką POLKA Mastalerz 1974 znajdziecie między innymi połączenie tradycyjnego kwasu chlebowego na hodowanych przez nas zakwasie żytnim – warzonego z malinami czy innymi owocami oraz wyjątkowe sosy do sałatek vinaigrette z prawdziwym sokiem malinowym.
Skąd przychodzimy ?
Od blisko 50 lat w naszej rodzinie przetwórstwo spożywcze określało codzienny rytm życia i było bodźcem do działania.

Dziś już trzecie pokolenie rodziny Mastalerzów rozwija tradycje zapoczątkowane przez Ludwika Mastalerza, który był jednym z pierwszych po II wojnie światowej prywatnych eksporterów polskich tradycyjnych produktów spożywczych.
Swojej córce Monice wpoił upór w dążeniu do celu i wiarę w wartości prowadząc z nią przed laty spółkę Ludwik i Monika Mastalerz – Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego.
Monika dziś patrzy z dumą jak jej córki i mąż swoją ciężką pracą piszą kolejny rozdział tradycji rodzinnych.
Rodzinne związki z Francją, gdzie we francuskim regionie Champagne babka Moniki mieszkała od 1938 roku, dały jej zamiłowanie do sztuki kulinarnej najwyższej próby i otwartość na nowe doznania smakowe.
Dokąd zmierzamy ?
Doskonała polska żywność i kunszt francuskich mistrzów kuchni są dziś bazą dla wielu nowych ciekawych produktów POLKA Mastalerz przygotowywanych już przez trzecie pokolenie w rodzinie. Wartości, jakie przekazał swoim wnuczkom Ludwik Mastalerz, smakowe zamiłowania jego córki Moniki i innowacyjność, jaką wnosi najmłodsze pokolenie, daje dziś wyjątkowe połączenie tradycji z nowoczesnością.
Łączymy najlepsze tradycje kulinarne i smaki. Aby móc zaspokoić zainteresowanie konsumentów na całym świecie, POLKA stale inwestuje w nowoczesny zakład produkcyjny, procedury bezpieczeństwa i higieny oraz zarządzanie jakością.
Dzięki temu możemy produkować tradycyjne produkty bezpiecznie i bez potrzeby stosowania konserwantów czy sztucznych dodatków.